Cardiofitness

Moeilijke term voor conditietraining op basis van hartslagmeting. Cardiotraining is simpel maar tevens zeer doeltreffend, en kan eigenlijk niet mislukken.

Moeilijke term voor conditietraining op basis van hartslagmeting. Cardiotraining is simpel maar tevens zeer doeltreffend, en kan eigenlijk niet mislukken. Je werkt de les geheel af op je eigen niveau, zodat overtraining vrijwel uitgesloten is. Dit gebeurt bij cardiofitness op basis van je hartslag, omdat je belastbaarheid afneemt naarmate je ouder wordt.
Je kunt je voorstellen dat je als veertiger of vijftiger niet meer hetzelfde kunt presteren als toen je 20 jaar oud was. Was het maar zo. Die belastbaarheid neemt af, denk maar eens aan voetballers en wielrenners. Je kunt dan ook wel op je vingers natellen dat je als beginnende fitnesser flink de fout in kunt gaan als je zomaar lukraak gaat trainen.

Na verloop van jaren krijgen ook topsporters steeds meer blessures, hetgeen eigenlijk puur en alleen komt doordat je minder snel hersteld na een zware inspanning. Je kunt dit opvangen door een hartslagmeter te dragen tijdens je workout van cardiofitness, waardoor je kunt zien of je in een goede hartslagfrequentie zit tijdens je training.
Achteraf is het lekker uitblazen en ontspannen in de sauna(inbegrepen bij lidmaatschap) of onder een van onze zonnebanken(€2 voor leden per keer) en aan de bar kun je genieten van een lekkere kop koffie of thee welke geheel zijn inbegrepen bij het lidmaatschap.

 • Bij olympus bieden wij u:

  • 7 dagen per week geopend

  • Gratis parkeren

  • Trainingszaal met een brede keuze uit cardio- en krachttoestellen

  • Kleedruimtes

  • Bar & Relaxhoek

  • Gratis trainingsschema’s

  • Gratis douches

  • Gratis lockers

  • Gratis begeleiding

  • Gratis koffie & thee
 • Abonnementen

  Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig €20 en is inclusief een clubcard. Alle abonnementen zijn inclusief koffie/thee.

  Onbeperkt sporten (vanaf 21 jaar)€27.05 p.m
  Jongeren tarief tot 21 jaar€20.10 p.m
  Familie (MAX. 4 Pers) onbeperkt. Bij meer gezinsleden dan 4 kunnen wij een aangepast tarief aanbieden, vraag hiervoor naar de voorwaarden!€70.50 p.m
 
 
Goedemorgen leden van 'OLYMPUS OUTDOOR' WEEK 22 (25mei tm 31 mei)
Een nieuwe week voor het inplannen van de groepslessen, krachttraining en fitness buiten.
LET OP! 1e en 2e pinksterdag zijn wij gesloten.
Eerst alle duidelijkheid op een rijtje als voorwaarde wanneer een les wel of niet doorgaat, planning, hygiëne en veiligheid:
- Opgave voor deelname aan de groepslessen of fitness/kracht gaat via Messenger of mail! info@olympus-stadskanaal.nl Je kunt nu vaker terecht in de groepslessen, de maximum aantal keren hebben we eraf gehaald m.u.v. Spinning
- We proberen voor de groepslessen iedereen in te plannen per week, wanneer deze vol is gaat er een reservelijst in werking om iedereen te kunnen laten deelnemen.
- De lessen gaan alleen bij regen niet door, gaat het regenen tijdens de les dan wordt dat in overleg met de groep doorgezet of gestaakt. Zorg ook dat je je sportkleding goed afstemt op het weer.
- Kom zo 'laat mogelijk' voor de les aan, niet eerder dan 5 min van te voren aanwezig. Voor fitness en krachttraining wordt je opgevangen door 1 van onze medewerkers.
- Kom je voor een groepsles, dan neem je plaats in een deelnemers wachtrij die wij daarvoor hebben afgetekend, met inachtneming van 1,5 meter afstand!
- Kom zoveel mogelijk lopend of fietsend. Met de auto mag, maar je kunt niet parkeren bij Olympus zelf. In de straat of bij de Spar of het Ziekenhuis is voldoende ruimte.
- Voor YOGA! Pilates, Challenge, ClubPower en Keep-Fit neem je je eigen mat mee en handdoek.
- Voordat je de les betreed ben je verplicht je handen te reinigen met desinfectie middel die wij aanbieden.
- Na gebruik van sportspullen maak je deze schoon op aanwijzing van het personeel.
- Je neemt zelf drinken mee, er wordt niets gevuld vanuit Olympus.
- Je kunt geen gebruik maken van de w.c.
- Ben je verhinderd betreft de reservering, dan bel/mail je deze tijdig af.
- Na de les niet gaan rondhangen of gezellig kletsen, maar het terrein direct verlaten.. (sorry..)
- Ben je ziekjes, op welke wijze dan ook (zelfs snotterig)? Sorry, dan ben je niet welkom en sturen we je ook weer terug. Alles voor de veiligheid van de andere sporters!
- Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van deelname bij onze outdoor activiteiten en je kunt Olympus daarvoor NIET aansprakelijk stellen.
- Je mag het terrein van Olympus niet betreden zonder reservering...dan zijn er nl teveel mensen en lopen we allemaal kans op een boete (en ze liegen er niet om)
- Ten slotte, neem een goed humeur mee en heel veel positieve vibes!!! Het zal wennen zijn en ook niet geheel vlekkeloos verlopen in het begin, maar begrijp goed dat dit ook voor ons nieuw is en dat we ons stinkende best doen om jullie het beste te kunnen bieden! We hebben er zin in om weer te mogen werken
*Deze tekst kan in verloop van tijd nog worden aangepast en fouten voorbehouden.
Lesrooster groepen WEEK 22 :
Maandag:
-9:00 Keep-Fit
-17:45 Pilates
-18:45 SpinningLight
-19:00 ClubPower
-19:30 Spinning
Dinsdag:
-18:30 Challenge
Woensdag:
-9:00 Keep-Fit
-19:00 ClubPower
-19:00 Spinning
Donderdag:
-18:30 Challenge
-19:00 YOGA!
Vrijdag:
-19:00 Spinning
Zaterdag:
-9:00 ClubPower
Tijden Fitness en Kracht WEEK 22:
Maandag-Dinsdag-Woensdag-Donderdag-Vrijdag
9:00 uur tot 9:50 uur, daarna schoonmaak
10:00 uur tot 10:50 uur, daarna schoonmaak
11:00 uur tot 11:50 uur, daarna schoonmaak
13:30 uur tot 14:20 uur, daarna schoonmaak
14:30 uur tot 15:20 uur, daarna schoonmaak
15:30 uur tot 16:20 uur, daarna schoonmaak
18:00 uur tot 18:50 uur, daarna schoonmaak
19:00 uur tot 19:50 uur, daarna schoonmaak
20:00 uur tot 20:50 uur, daarna schoonmaak
Zaterdag
9:00 uur tot 9:50 uur, daarna schoonmaak
10:00 uur tot 10:50 uur, daarna schoonmaak
11:00 uur tot 11:50 uur, daarna schoonmaak
Zondag GESLOTEN 1e PINKSTERDAG
9:00 uur tot 9:50 uur, daarna schoonmaak
10:00 uur tot 10:50 uur, daarna schoonmaak
❗️Let op! Niet onder dit bericht reageren voor een reservering! Via Messenger of via info@olympus-stadskanaal.nl reserveren
We hebben er zin in!
Team Olympus😊